Rav Aage fra Thyborøn (500 g)

Rav-Age_fra_Thyboron_900x.png
Rav-Age_fra_Thyboron_900x.png

Rav Aage fra Thyborøn (500 g)

120.00

Land: Danmark
Mælk: Økologisk komælk
Fedtprocent: 28 %

Mælken, der anvendes til fremstilling af denne ost, er produceret i Nordvestjylland næsten så langt vestpå man kan komme. Her bor 15 Thise-landmænd, syd og nord for Thyborøn det sted på Vestkysten, hvor Vesterhavet brød igennem i 1800-tallet.

Osten er lagret i ca. 14 uge – fast i konsistensen uden at være tør, og med en smag der på en og samme tid er mild og fyldig. Det totale fedtindhold ligger på ca. 28 %.

Denne ost er tilegnet Rav Aage og hans virke

I Thyborøn boede fisker Aage Hansen også kendt som Rav Aage. Navnet fik han fordi han i sin fritid samlede og sleb rav i sit værksted i Thyborøn. Rav Aage blev Danmarks første miljøaktivist. Ene mand tog han kampen op mod forureningen fra kemi-virksomheden Cheminova. Det skete allerede i 1950’erne.

Ikke mindst dumpningerne af kemikalieaffald ved Høfde 42 gjorde indtryk på Rav Aage.

Der var måske en sammenhæng mellem havets underlige farve og lugt ud for høfde 42 og de døde fisk og syge måger, som han aldrig tidligere havde set.

Fisker Aage Hansens kamp mod forureningen af Harboøre Tange startede i 1956 – i dag, mere end 50 år senere lider miljøet ved høfde 42 fortsat under den massive forurening, selvom dumpningerne af gift for længst er stoppet. Nu kæmpes der for at inddæmme og begrænse fortidens skader.

I 1995 modtog han Ridderkorset for sin indsats for havmiljøet.

Quantity:
Add To Cart